Společnost Quentin uvádí na trh USB produkty firmy Newer Technology

Praha, 31. srpna 1999 - Společnost Quentin začala dodávat na český trh nové produkty firmy Newer Technology, založené na rozhraní USB (Universal Serial Bus). Firma Newer Technology je známá především jako výrobce procesorových akcelerátorů a dalších hardwarových doplňků pro stolní a přenosné počítače Apple.

Tyto produkty založene na USB jsou kompatibilní s operačnímy systémy Windows 98 a MacOS. Všem USB zařízením obecně je vlastní jednoduchá obsluha a vysoká kompatibilita.

uSCSI - řeší problém uživatelů stolních a přenosných počítačů, kteří i s rozhraním USB potřebují používat zařízení založené na sběrnici SCSI, a tím zachovat investice do stávajícího vybavení. Převodník uSCSI podporuje až 7 SCSI zařízení, které je možné připojovat a odpojovat za běhu počitače. S převodníkem lze používat CD-ROM a CD-R mechaniky, páskové mechaniky, skenery a další. Napájení převodníku je z SCSI sběrnice.

uFlash - tato čtečka paměťových karet se dodává pro oba stávající standardy médií, CompactFlash ve verzi uFlashCF a SmartMedia (SSFDC) ve verzi uFlashSM. Díky jednoduché obsluze a vysoké přenosové rychlosti představuje ideální řešení pro rychlý přenost dat z pamětových karet, které jsou používané především v digitálních fotoaparátech a PDA zařízeních. Přenos po USB je až 80x rychlejší než přenos po seriovém portu ? přenesení obsahu 8 MB karty trvá pouze několik málo vteřin, přenos z fotoaparátu po seriovém kabelu trvá často i desítky minut.

Quentin dále dodává kompletní sortiment USB periferií, včetně USB hubů, PCI/USB řadičů, USB kabelů, Zip a SuperDisk mechanik.

Firma Quentin je výhradně česká společnost zabývající se distribucí technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP a předtiskové přípravy. Je distributorem produktů společnosti Adobe, Apple, Quark, Metacreations, Agfa, Best, Pantone, Tektronix, Helios, IXMICRO, Newer Technology, Sonnet, Sonic, XCite aj. v České republice i na Slovensku.

Martin Lér, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, Praha 6
tel.: 333 555 85, fax: 333 525 95