BESTColor 4.0 - nová generace řešení pro digitální nátisk

Praha, 15. listopadu 1999 - Společnost Quentin zahájila dodávky nejnovější verze BESTColor a BESTColor XXL 4.0. Novinky ve verzi 4.0 činí z BESTColor nejen řešení pro digitální nátisk, ale také užitečný produkční nástroj.

BESTColor je PostScriptový softwarový RIP se zabudovanou správou barev schopný vytvořit kontrolní nátisky s použitím ICC profilů. Oproti klasickým nátiskům se toto řešení vyznačuje nízkými pořizovacími a provozními náklady
a především umožňuje vytvořit dokonale barevně věrný nátisk. Mezi další výhody patří možnost nadefinování až 15 tiskových front s možností simulace různých tiskových technologií.
BESTColor lze provozovat pod operačními systémy Win 95/98 a NT 4.0, tisk je možný z libovolné platformy (Mac, Win, Unix).

U příležitosti Grafie Conference, která se konala na počátku listopadu t. r. v Praze, obdržel program BESTColor cenu Grafie Award '99.

Novinky ve verzi 4.0

Panelování
Díky novým funkcím, panelování a tvorbě ořezových značek, je možné pomocí BESTColor XXL vytvářet výtisky, které přesahují standardní rozměry výstupů. Panelování umožňuje rozložit grafiku na pláty odpovídající šíři papíru plotru, díky ořezovým značkám a nastavení přesahů je poté snadné zkompletovat rozměrná grafická díla. Tato funkce je ideální pro tvorbu plošně velkých grafik v kusových nákladech, například pro výstavy, billboardy a další speciální příležitosti.

Skládání
Zvýšení efektivity tisku a maximální využití plochy papíru lze docílit umistněním více dokumentů na jeden list papíru. BESTColor to umožňuje provést ručně nebo automaticky s určitou tiskovou frontu, samozřejmě lze před vytištěním zobrazit náhled na obrazovce.

Vzdálené ovládání
Pro zvýšení komfortu a efektivity práce lze vzdáleně ovládat BESTColor z jiného PC, Maca či UNIXu pomocí webového prohlížeče s podporou Javy.

Výšší kvalita výstupů
Mnohem vyšší kvalita tisku díky novému rastrovacímu algoritmu. Optimalizovaná kontrola bodů inkoustových tiskáren se odráží v dosažení výrazně kvalitnějšího výstupu.

Rozšířená podpora tiskáren a plotrů
BESTColor 4.0: tiskárny Epson Stylus COLOR 1520, COLOR 3000 a Pro 5000, Canon BJC-8500.
BESTColor XXL 4.0: nyní nově také tiskárny Epson a Canon, dále velkoformátové plotry HP, ENCAD Novajet, MIMAKI, Roland, Mutoh a EPSON.

Pro majitele BESTColor 3.0 je upgrade na verzi 4.0 zdarma.
Doporučená prodejní cena BESTColor 4.0 je 49 000 Kč, u BESTColor XXL 4.0 činí 99 000 Kč.

Firma Quentin je výhradně česká společnost zabývající se distribucí technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP a předtiskové přípravy. Je dodavatelem produktů společností Adobe, Apple, Quark, Metacreations, Agfa, Best, Pantone, Tektronix, Helios, IXMICRO, Newer Technology, Sonnet, Sonic, XCite aj.

Martin Lér, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, Praha 6
tel.: 333 555 85, fax: 333 525 95