Společnost Quentin zahajuje prodej výrobků Olympus

Praha, 9. 5. 2000 - Společnost Quentin se od počátku května stává autorizovaným partnerem pro distribuci digitální spotřební elektroniky Olympus v České republice. Tímto Quentin do svého portfolia získává kvalitní digitální fotopřístroje včetně širokého spektra doplňků a produktových aplikací včetně dalších inovativních výrobků, například multimediální zobrazovací brýle Eye Trek se zabudovanými LCD displeji či digitální diktafony včetně software pro rozpoznávání hlasu.

"Doufáme, že díky silné pozici Quentinu v oblasti DTP a pre-press se nám podaří prosadit digitální fotografii i do těch oblastí, které zůstávají věrné klasické chemické fotografii", říká Ing. Pavel Štorek, obchodní manažer Olympus pro digitální technologie. "Očekáváme, že především špičkové modely, například Camedia C-3030 Zoom a jednooká zrcadlovka Camedia C-2500L, naleznou využití v grafických studiích a redakcích při pořizování fotografií pro další zpracování digitální cestou."

"Quentin se snaží distribuovat co nejširší a nejucelenější nabídku špičkových produktů pro grafiku, DTP a předtiskovou přípravu, proto jsme se rozhodli zařadit do našeho portfolia právě výrobky Olympus," prohlásil při této příležitosti obchodní ředitel Quentinu, Ing. Pavel Tesař. "Digitální fotoaparáty Olympus jsou vysoce hodnoceny laickou i odbornou veřejností a navíc modelová řada obsahuje modely pro každou oblast, od kancelářských přístrojů až po náročné profesionální nasazení."

V širokém sortimentu digitálních fotoaparátů Olympus lze bez problémů nalézt vhodný přístroj pro potřebné využití: od základního modelu C-860L, který poskytuje rozlišení 1,3 mil. pixelů, přes C-960 Zoom se shodným rozlišením a zabudovaným objektivem s proměnlivou ohniskovou vzdáleností až po C-2020 Zoom v kompaktní řadě s rozlišením 2,1 mil. pixelů. Svým elegantním a kompaktním vzhledem a vysokým rozlišením zcela jistě zaujme Camedia C-21, profesionály nadchne jednooká zrcadlovka Camedia C-2500L. V současné době na trh přichází novinka Camedia C-3030 Zoom, která nabízí rozlišení 3,3 mil. pixelů. K dispozici je také široká řada doplňků, například termosublimační tiskárna Camedia P-330E pro fotorealistický tisk fotografií nebo magnetooptické záznamové zařízení PowerMO 640 pro archivaci fotografií i bez nutnosti použití osobního počítače.

O společnosti Olympus

Olympus C&S spol. s r.o. je výhradním zastoupením světového výrobce špičkové optoelektroniky pro Českou a Slovenskou republiku. Je dodavatelem profesionální a specializované techniky jako jsou např. lékařské a průmyslové endoskopy, mikroskopy a diagnostická zařízení. Naší široké veřejnosti jsou známy především spotřební produkty z široké řady klasických fotoaparátů, dalekohledů či záznamníků. Od roku 1996 je Olympus také výrobcem produktů v oblasti digitální fotografie, kde velmi brzo se svým konceptem Camedia obsadil první příčku v prodejnosti nejen na světovém trhu, ale i v České a Slovenské republice.

Firma Quentin je výhradně česká společnost zabývající se distribucí technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP a předtiskové přípravy. Je dodavatelem produktů společností Adobe, Apple, Quark, Metacreations, Agfa, Best, Pantone, Tektronix, Helios, IXMICRO, Newer Technology, Sonnet, Sonic, XCite aj.

Martin Lér, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, Praha 6
tel.: 333 555 85, fax: 333 525 95,