EFI uvedla na trh novou verzi EFI Colorproof XF 2.6 a moduly EFI Colorproof XF Dot Creator Option a EFI Colorproof XF Fiery Option

Praha, 26. září 2005 - Americká firma EFI, Inc. uvedla v polovině září novou verzi rozšířeného softwarového RIPu EFI Colorproof XF 2.6, který je komplexním řešením digitálního nátisku. Mezi hlavní nové funkce této verze patří: skládání (nesting), včetně manuálního skládání, a oříznutí (cropping) již v základní konfiguraci bez nutnosti zakoupení modulu Production Option, podpora nových modelů tiskáren: Epson Stylus Pro 7400/7800 a 9400/9800, dále HP DesignJet 30, 90 a 130, Canon W6400 a W8400, podpora nových modelů spektrofotometrů: XRite DTP20 (Pulse), DTP45, DTP70 respektive GretagMacbeth Spectroscan a iCColor, podpora nových formátů JPEG2000 a PSD, bezokrajový tisk na vybraných tiskárnách či nové ořezové značky firmy Fotoba.

Doporučená prodejní cena základní konfigurace EFI Colorproof XF (Server + Client + Printer Option M): 34.180,- Kč bez DPH.

EFI Colorproof XF Dot Creator Option - tento nový modul umožňuje vytvořit z klasických polotónových dat rastrová data, stejně jako je vytváří RIP před osvitkou či před CTP. Můžeme tedy produkovat jednobitová kompozitní či separovaná data stejně jako na osvitce či CTP. Lze tak tisknout rastrová data na Dot Film, a získat tak i alternativu k výrobě ofsetových filmů.

Doporučená prodejní cena: 41.660,- Kč bez DPH

EFI Colorproof XF Fiery Option - umožňuje EFI Colorproof XF komunikovat s digitálními zařízeními, jako jsou barevné kopírky či digitální tiskové stroje, které jsou řízeny externími či vnitřními Fiery RIPy. Fiery Option vytvoří dočasný, na postscriptu založený soubor se správou barev a pošle jej na výstupní zařízení, kde je deaktivována správa barev (je použita správa barev z EFI Colorproof XF). Tímto modulem se otevírá cesta barevně spravovat všechny tiskárny, které jsou řízeny Fiery.

Doporučená prodejní cena: 27.080,- Kč bez DPH

Společnost Quentin, spol. s r.o. je oficiálním distributorem produktů EFI pro Českou a Slovenskou republiku.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe,Allume Systems,Apple Computer, Berthold, Canto Software, Canon, Efi, Eizo, EMC Dantz, Epson, Formac, Griffin Technology, Hewlett-Packard, Helios Software, iiyama, Keyspan, Konica, Macally, Macromedia, Microtek, Miglia, Miramar, Nikon, NEC, Nova Development, Olympus, Pantone, Quark, Ricoh, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Umax, URW,Wacom, Xanté, XRite aj.

Marketing Manager
Quentin, spol. s r. o.