Společnosti Czech Data Systems a Quentin uzavřely subdistribuční dohodu

Praha, Česká republika - 22. listopadu 2005 - Společnosti Czech Data Systems a Quentin oznamují uzavření vzájemné subdistribuční smlouvy pro prodej produktů Apple v České republice. Uzavření smlouvy představuje významný krok nejen pro obě společnosti, ale zejména pro trh s produkty Apple v České republice.

"Po měsících vyjednávání a hledání možných cest se nám na konci října podařilo uzavřít výše zmiňovanou dohodu. Jsme rádi, že toto úsilí nebylo zbytečné a začíná se v těchto dnech již prakticky naplňovat. Naším společným cílem je zvýšení úrovně obchodu zejména pro dealerskou síť. Věříme, že jednotný trh s produkty Apple, spojující možnosti CDS, jako IMC partnera společnosti Apple v České republice, a Quentinu, jako zkušeného distributora HW i SW pro širokou oblast DTP a předtiskovou přípravu, umožní v tomto směru dynamický rozvoj," řekl Vít Paulíček, obchodní ředitel společnosti Czech Data Systems.

S touto smlouvou je spojena i změna v organizaci trhu, na které se obě společnosti dohodly. Změna se dotkne nejvíce menších dealerů, kterým se nyní dostane více obchodní péče a marketingové podpory, kterou jim samotná CDS nebyla z personálních důvodů schopna nabídnout.

"Byli bychom rádi, kdyby pozitivní posun plynoucí z uzavření této dohody brzy poznali všichni zákazníci. Společně se pokusíme alespoň z části dohnat ztrátu z posledních let a obchod s produkty Apple učinit pro české zákazníky zajímavější a výhodnější," dodává Jan Basus, ředitel společnosti Quentin.

Společnost Czech Data Systems značku Apple zastupuje v České republice od roku 1996. Je členem nadnárodního společenství MDS Group (www.mdsholdings.com).

Společnost Quentin, jako distributor technického a programového vybavení pro DTP a předtiskovou přípravu v České a Slovenské republice, funguje od roku 1998. Patří mezi největší specializované distributory s přidanou hodnotou.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe,Allume Systems,Apple Computer, Berthold, Canto Software, Canon, Efi, Eizo, EMC Dantz, Epson, Formac, Griffin Technology, Hewlett-Packard, Helios Software, iiyama, Keyspan, Konica, Macally, Macromedia, Microtek, Miglia, Miramar, Nikon, NEC, Nova Development, Olympus, Pantone, Quark, Ricoh, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Umax, URW,Wacom, Xanté, XRite aj.

Marketing Manager
Quentin, spol. s r. o.