EFI uvedla 1. června 2006 na trh novou verzi EFI Colorproof XF 3.0 a moduly EFI Colorproof XF Gravure Option a EFI Colorproof XF Production Option

Praha, 12. června 2006 - Americká firma EFI, Inc. uvedla novou verzi nejrozšířenějšího softwarového RIPu EFI Colorproof XF 3.0, který je komplexním řešením digitálního nátisku.

Verze 3.0 přináší především přepracované jádro správy barev, umožňující zejména přesnější barevnou simulaci RGB v produkčním tisku, a dále rozšířené uživatelské rozhraní s mnoha novými funkcemi. Nyní je uživatelské rozhraní mnohem intuitivnější a flexibilnější. Mezi další novinky patří možnost neomezeného počtu klientů, jednoduché produkční funkce jako opakování a krokování, sedmibarevné
zdrojové a simulační profily.

Doporučená prodejní cena základní konfigurace EFI Colorproof XF 3.0 (Server + Client + Printer Option M)
37.350,- Kč bez DPH.

EFI Colorproof XF Gravure Option
nový výstupní modul pro hlubotisk nabízí zákazníkům vytvářet pomocí EFI Colorproof XF separované šedoškálové TIFF soubory pro tisk z hloubky na podporovaných tiskových strojích.
Doporučená prodejní cena: 93.370,- Kč bez DPH

EFI Colorproof XF Production Option
produkční modul je určen hlavně pro tisk na velkoformátových tiskárnách. Nabízí zákazníkům lépe připravovat tisk plakátů, bannerů či skládání souborů. Modul umožňuje například rozmnožování tiskových souborů, panelování, přetisky a jejich snadnou orientaci, tisk různých ořezových značek a v neposlední řadě také jednoduchou barevnou úpravu, jako je jas, kontrast, korekce barevných kanálů atd.
Doporučená prodejní cena: 9.340,- Kč bez DPH

EFI workshop
Při příležitosti uvedení nové verze EFI Colorproof XF 3.0 proběhl za účasti zástupce firmy EFI pana Oezguera Yazara, firem Canon a Epson a předních prodejců a zákazníků 24. května 2006 v Písecké bráně v Praze velmi úspěšný workshop EFI. Účastníci si mohli vyzkoušet všechny nové funkce a prakticky vyzkoušet celé modulární řešení digitálního nátisku EFI Colorproof XF v kombinaci se čtyřmi typy tiskáren Canon a Epson. EFI a Quentin bude v organizaci těchto workshopů v budoucnu pokračovat.

Společnost Quentin, spol. s r.o. je oficiálním distributorem produktů EFI pro Českou a Slovenskou republiku.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe,Allume Systems,Apple Computer, Berthold, Canto Software, Canon, Efi, Eizo, EMC Dantz, Epson, Formac, Griffin Technology, Hewlett-Packard, Helios Software, iiyama, Keyspan, Konica, Macally, Macromedia, Microtek, Miglia, Miramar, Nikon, NEC, Nova Development, Olympus, Pantone, Quark, Ricoh, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Umax, URW,Wacom, Xanté, XRite aj.

hodkova@quentin.cz