12. března 2007 přichází na trh nová verze EFI Colorproof XF 3.1

Praha, 9. března 2007 - Americká firma EFI, Inc. uvádí 12. března 2007 na trh novou verzi nejrozšířenějšího softwarového RIPu EFI Colorproof XF 3.1, který je komplexním řešením digitálního nátisku.

Mezi nejzásadnější novinky verze 3.1 patří především plná podpora operačních systémů Windows (podpora Windows 2000 zastavena) a Macintosh (jak počítače Power PC, tak i Intel Mac). Spolu se základním řešením digitálního nátisku, EFI Designer Edition, může EFI, Inc. oslovit široké spektrum zákazníků pracujících na obou platformách. Nová verze dále přináší:

• nový postscriptový interpreter CPSI, který umožňuje práci v obou barevných prostorech CMYK a RGB (nesnižuje využití barevného gamutu tiskárny),
  • rozšířené zálohování nastavení RIPu,
  • numerické zvětšování a zmenšování,
  • podporu nových měřicích zařízení a měřených systémů,
  • nové funkce modulu DotCreator pro tvorbu simulace rastrových dat,
  • nové verze kalibračních proužků Ugra/Fogra,
  • nové ISO referenční profily
  • a v neposlední řadě také rozšíření licencí modulů Fiery Option a File Export Option, kdy ke každému modulu získá zákazník automaticky 5 licencí.

Doporučená prodejní cena základní konfigurace EFI Colorproof XF 3.1:
43.720,- Kč bez DPH.

Doporučená prodejní cena upgradu z verzí EFI Colorproof XF 2.x či 3.0:
15.620,- Kč bez DPH.

Společnost Quentin, spol. s r.o. je oficiálním distributorem produktů EFI pro Českou
a Slovenskou republiku.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe,Allume Systems,Apple Computer, Berthold, Canto Software, Canon, Efi, Eizo, EMC Dantz, Epson, Formac, Griffin Technology, Hewlett-Packard, Helios Software, iiyama, Keyspan, Konica, Macally, Macromedia, Microtek, Miglia, Miramar, Nikon, NEC, Nova Development, Olympus, Pantone, Quark, Ricoh, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Umax, URW,Wacom, Xanté, XRite aj.

hodkova@quentin.cz