Quentin s.r.o. se stal oficiálním partnerem firmy
URW++ Design & Development GmbH

Praha, 17. srpna 2007 – Quentin spol. s r.o. se stal oficiálním partnerem firmy URW, předního světového výrobce písem pro počítače Windows a Macintosh. V nabídce na DTPobchod.cz máme nyní přes 2200 řezů písem URW ve formátu OpenType, použitelné jak na Windows, tak i na počítačích Macintosh. Všechna písma jsou k dispozici v CE sadě (Central European – včetně znaků středoevropských jazyků). Na vyžádání je stále možné dodání písem v postscriptovém formátu Type 1. Quentin díky tomuto partnerství logicky doplňuje stávající sortiment písmolijen Adobe, Berthold a Střešovické písmolijny.

OpenType písma písma máme k dispozici v těchto variantách:

• OpenType Standard – oproti jiným písmolijnám obsahuje kromě sady Western také CE, Turkish a Baltic sady
  • OpenType Plus – obsahuje OpenType Standard + Greek (řecké písmo) a Cyrillic (azbuka)
  • OpenType Pro – Western, CE, Turkish a Baltic sady s typografickými funkcemi jako jsou malé kapitálky, ligatury, zlomky, ozdobná počáteční či koncová písmena atd.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe, Allume Systems, Apple Computer, Berthold, EFI, Canto Software, Canon, EMC / Dantz Development, Eizo, Epson, Formac, Griffin Technology, Helios Software, Keyspan, Macally, Macromedia, Microtek, Miramar / CA, XRite / Monaco, Nikon, Nova Development, Olympus, Pantone, Quark, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Thursby Software, Umax, URW, Wacom, Xanté aj.

Dagmar Hodková, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, Praha 6
tel.:  233 355 585, fax: 233 352 595, e-mail: hodkova@quentin.cz