PANTONE uvedla nový PANTONE Goe System

Praha, 17. října 2007

Firma Pantone uvedla v září 2007 nový systém přímých barev PANTONE Goe System. A proč byl vytvořen? PANTONE Goe reaguje na změny, které přicházejí z kreativních a tiskových komunit, vývojem počítačových aplikací pro sazbu, zlom, digitální fotografii a digitální tisk a změnami v ofsetovém tisku.

Všechny tyto nové technologie byly promítnuty do nového Pantone Goe systému. Ten nyní obsahuje 2058 nových PANTONE přímých barev s jemnějšími kroky v barevném spektru, jednotlivé přímé barvy jsou vytvořeny na základně deseti základní barev a žádná z nich nepoužívá více než dvě základní barvy.

PANTONE Goe systém je tvořen třemi komponentami:

• 1. PANTONE GoeGuide™ Coated - vějířový vzorník Pantone Goe systému.
  • 2. PANTONE GoeSticks™ - kniha se vzorky přímých barev PANTONE Goe systému ve formě samolepek (odpovídá PANTONE GoeGuide Coated vzorníku).
  • 3. myPANTONE™ palettes - softwarová aplikace pro výběr přímé barvy PANTONE Goe systému a tvorby sady barev.

Doporučená koncová cena pro všechny komponenty PANTONE GoeSystem je 11.000,- Kč bez DPH.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe, Allume Systems, Apple Computer, Berthold, EFI, Canto Software, Canon, EMC / Dantz Development, Eizo, Epson, Formac, Griffin Technology, Helios Software, Keyspan, Macally, Macromedia, Microtek, Miramar / CA, XRite / Monaco, Nikon, Nova Development, Olympus, Pantone, Quark, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Thursby Software, Umax, URW, Wacom, Xanté aj.

Dagmar Hodková, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, Praha 6
tel.:  233 355 585, fax: 233 352 595, e-mail: hodkova@quentin.cz