Quentin, spol. s r.o. obdržel na další dva roky certifikaci Fogry

Praha 31. ledna 2008 - Společnost Quentin, spol. s r. o. získala na další dva roky certifikaci nezávislého institutu Fogra pro digitální nátisk. Tato certifikace Quentinu umožňuje ověřovat a garantovat korektnost digitálního nátisku.

Pro studia a tiskárny je záruka kvality poskytovaných služeb nepostradatelná. Své klienty potřebují ujistit, že nátisky, které jim předávají, jsou ověřitelně správné. Institut Fogra garanci kvality nabízí a společnost Quentin, certifikovaný partner EFI-Fogra, je oprávněna tuto záruku poskytovat.

Certifikace spočívá v pořízení specializovaného výtisku kalibrovaného pracoviště a změření vytištěných hodnot. Tyto výsledky jsou spolu s protokoly zaslány společnosti Fogra k certifikaci. Po ověření správnosti je zákazníkovi zaslán certifikát a pracoviště bude uvedeno na webových stránkách v seznamu certifikovaných poskytovatelů digitálního nátisku nezávislého institutu Fogra.

Co je certifikace EFI - Fogra?

Certifikace zaručuje dosažení barevné standardizované shody digitálního nátisku s normami ISO nebo referenčními normami, například ISO12647-7 (ISO Coated 2) pomocí kalibračního proužku Ugra/Fogra Media Wedge v kombinaci inkoustové tiskárny, softwarového RIPu EFI Colorproof XF a certifikovaného materiálu EFI (výrobce Tecco).

Co je nutnou podmínkou pro certifikovaný nátisk?

1. profesionální inkoustová tiskárna
  2. EFI Colorproof XF v konfiguraci s modulem EFI Color Verifier Option (nebo EFI Designer Edition v kombinaci EFI Colorproof Verifier Stand Alone)
  3. spektrofotometr (například EFI ES-1000, XRite Eye One)
  4. certifikovaný materiál (EFI Gravure Proof Paper 4245 Semimatt, EFI Offset Proof Paper 9200 Semimatt - oba materiály jsou certifikovány institutem Fogra)
  5. kvalitní instalace, kalibrace a zaškolení celého řešení

O Fogra Graphic Technology Research Association

Záměrem instutu Fogra Graphic Technology Research Association je podporovat výzkum, vývoj a využití tiskových technologií a jejich výsledky nasadit v tiskovém průmyslu. Aby dosáhl těchto cílů, institut Fogra má tým 55 technických inženýrů, chemiků, fyziků a dalších expertů. Více informací na www.fogra.org.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe, Allume Systems, Apple Computer, Berthold, EFI, Canto Software, Canon, EMC / Dantz Development, Eizo, Epson, Formac, Griffin Technology, Helios Software, Keyspan, Macally, Macromedia, Microtek, Miramar / CA, XRite / Monaco, Nikon, Nova Development, Olympus, Pantone, Quark, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Thursby Software, Umax, URW, Wacom, Xanté aj.

Dagmar Hodková, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, Praha 6
tel.:  233 355 585, fax: 233 352 595, e-mail: hodkova@quentin.cz