Quentin spol. s r.o. na Reklamě Polygraf

Praha, 15. 2. 2008 - Společnost Quentin, spol. s r. o. se zúčastní letošní výstavy REKLAMA POLYGRAF 2008 ve dnech 18. – 20.3.2008, která se uskuteční na pražském Výstavišti. Na jejím stánku ve střední hale bude nosným tématem velkoformátový produkční tisk na tiskárnách Canon iPF 6100 a 9100 ve spojení s novinkou firmy EFI, Inc. – produkčním softwarovým RIPem EFI Fiery XF.

EFI Fiery XF je produkční softwarový RIP (nezaměňovat s EFI Fiery), který byl původně uveden pouze pro super velkoformátové tiskárny VUTEK. EFI Fiery XF je vytvořen na základě EFI Colorproof XF, má s ním shodné jádro, je předkonfigurován pro produkční tisk a je možné jej později doplnit o modul Proof Option, díky němuž se z EFI Fiery XF může stát EFI Colorprof XF. EFI Fiery XF umožňuje reprodukovat barevně věrné výtisky pomocí skvělé správy barev, s níž má EFI bohaté zkušenosti.

EFI Fiery XF se v základní konfuguraci skládá z:

1. EFI Fiery XF Server Win (EFI Fiery XF je pouze pro Windows) s neomezeným počtem klientů (uživatelských rozhraní), které ovšem mohou být jak na Windows, tak i na Macu
  2. Production Option - modul s funkcemi pro produkční tisk - EFI Fiery XF podporuje tisk následujících formátů: TIFF, JPEG, PS, EPS, PDF, PSD, JPEG 2000 a RPF/BRP
  3. podpora jednoho výstupního zařízení - Printer Option M nebo XL nebo XXL (zákazník si může při objednávce vybrat příslušné výstupní zařízení).

Všechny moduly, které jsou dostupné pro EFI Colorproof XF, jsou k dispozici také pro EFI Fiery XF.

Rozdíly mezi EFI Colorproof XF a EFI Fiery XF:

EFI Fiery XF nepodporuje formáty: CT/LW, TIFF-IT, Delta Lists. EFI Fiery XF server pracuje pouze na platformě Windows a nepodporuje tisk kalibračních proužků UGRA/FOGRA Media Wedge. Všechny tyto funkce mohou být doplněny do EFI Fiery XF pomocí modulu Proof Option.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe, Allume Systems, Apple Computer, Berthold, EFI, Canto Software, Canon, EMC / Dantz Development, Eizo, Epson, Formac, Griffin Technology, Helios Software, Keyspan, Macally, Macromedia, Microtek, Miramar / CA, XRite / Monaco, Nikon, Nova Development, Olympus, Pantone, Quark, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Thursby Software, Umax, URW, Wacom, Xanté aj.

Dagmar Hodková, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, Praha 6