Společnost EFI uvedla jednoduchý, ale silný ripovací nástroj EFI Coloproof eXpress

Praha 17. května 2008 - Firma EFI, Inc. uvedla 9. června 2008 na trh jednoduchý, ale velmi silný ripovací nástroj EFI Colorproof eXpress, který přináší uživatelům vysoce kvalitní tiskový výstup s minimálním nastavením a velmi intuitivním uživatelským rozhraním, pracující na posledních verzích operačních systémů Mac OS X a Windows.

Programové vybavení je určeno především kreativním profesionálům, grafikům, malým reklamním a grafickým studiím a pracovníkům předtiskové přípravy. Průvodce nastavením uživatelům umožní jednoduchou instalaci, získání licence a nastavení, které minimalizuje čas a náročnost na znalost produktu. Předností tohoto řešení je především rychlé použití k tisku barevně věrných úloh či k digitálnímu nátisku na inkoustových, laserových a LED tiskárnách.

Nejnovější vlastnosti EFI Colorproof eXpress: předdefinované tiskové módy pro nátiskování, fotografický tisk či černobílý tisk, správa a editace přímých barev na jedno kliknutí, uložení/načtení prostředí aplikace, shodná správa barev s EFI Colorproof XF včetně podpory tisku kalibračního proužku Ugra/Fogra media wedge v3.0. EFI Colorproof eXpress obsahuje všechny vlastnosti EFI Designer Edition, jehož je následovníkem, nikoliv však jeho novou verzí. EFI Coloproof eXpress samozřejmě také nabízí jednoduchý přechod na profesionálnější řešení EFI Colorproof XF. Zákazníci mohou využít také přechodu z EFI Designer Edition.

K dispozici jsou plně funkční demonstrační verze pro Windows i Mac OS X.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe, Allume Systems, Apple Computer, Berthold, EFI, Canto Software, Canon, EMC / Dantz Development, Eizo, Epson, Formac, Griffin Technology, Helios Software, Keyspan, Macally, Macromedia, Microtek, Miramar / CA, XRite / Monaco, Nikon, Nova Development, Olympus, Pantone, Quark, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Thursby Software, Umax, URW, Wacom, Xanté aj.

Dagmar Hodková, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, Praha 6