3. prosince 2008 zemřel Guenter Gerhard Lange, bývalý majitel a typograf písmolijny H. Berthold AG

Praha, Chicago 4. prosince 2008 – Podle ředitele společnosti Berthold Types Ltd. Harveyho Hunta zemřel bývalý majitel a vyhlášený typograf světoznámé písmolijny H. Berthold AG – Guenter Gerhard Lange včera ráno 3. Prosince 2008 ve svém domě v Mnichově v kruhu rodinném.

G.G. Lange se narodil v roce 1921 a ke společnosti H. Berthold AG se připojil v roce 1950. Později vytvořil velmi populární písma Imago a Concorde, pro svět znovuobjevil písma jako jsou Garamond, Caslon či Baskerville.

Kvůli finančním problémům byla společnost H. Berthold AG v roce 1993 uzavřena. Její aktivity převzala společnost Berthold Types Ltd. se sídlem v Chicagu, USA. G.G. Lange byl i po roce 1990, kdy odešel do penze, nadále uměleckým poradcem společnosti Berthold Type Ltd.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe, Allume Systems, Apple Computer, Berthold, EFI, Canto Software, Canon, EMC / Dantz Development, Eizo, Epson, Formac, Griffin Technology, Helios Software, Keyspan, Macally, Macromedia, Microtek, Miramar / CA, XRite / Monaco, Nikon, Nova Development, Olympus, Pantone, Quark, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Thursby Software, Umax, URW, Wacom, Wacom aj.

Dagmar Hodková, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, Praha 6