Firma PANTONE, Inc., divize X-Rite Incorporated uvedla na trh nové vzorníky přímých barev systému PANTONE Goe

Praha, 26. února 2009 – Firma Pantone, Inc., divize X-Rite Incorporated uvedla na trh nové vzorníky přímých barev systému PANTONE Goe. Ke stávajícímu vějířovému vzorníku PANTONE GoeGuide Coated a vzorníku ve formě samolepek PANTONE GoeSticks Coated přibyly varianty i na nenatíraném papíře – tedy nové vějířové vzorníky PANTONE GoeGuide Uncoated a samolepky PANTONE GoeSticks Uncoated. Důležitým novým produktem (a v budoucnu pravděpodobně nejprodávanějším) je srovnávací vzorník PANTONE GoeBridge Coated, což je srovnávací vzorník s přímými barvami PANTONE Goe systému a jejich nejbližšími ekvivalenty ve CMYKu.

Více informací o nových vzornících lze získat v sekci pantone.

Proč byl vytvořen PANTONE Goe System?

PANTONE Goe reaguje na změny, které přicházejí z kreativních a tiskových komunit, vývojem počítačových aplikací pro sazbu, zlom, digitální fotografii a digitální tisk a změnami v ofsetovém tisku. Všechny tyto moderní technologie byly promítnuty do nového Pantone Goe systému. Ten nyní obsahuje 2058 nových PANTONE přímých barev v systému Goe s jemnějšími kroky v barevném spektru. Jednotlivé přímé barvy jsou vytvořeny na základě deseti základních barev a žádná z nich nepoužívá více než dvě základní barvy.

Paralelně nyní existují vedle sebe dva systémy přímých barev PANTONE – Pantone Matching System (PMS) a PANTONE Goe.

Quentin spol. s r.o. je distributorem firmy PANTONE, Inc. pro Českou republiku.

Produkt foto

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe, Smith Micro, Apple, Berthold, EFI, Canto Software, Canon, EMC / Dantz Development, Eizo, Epson, Formac, Griffin Technology, Helios Software, Just Normlicht, Keyspan, Macally, XRite, Pantone, Quark, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Thursby Software, Umax, URW++, VMware, Wacom aj.

Dagmar Hodková, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, 169 00 Praha 6