Uvedení produktů EFI Colorproof XF 4.0 a EFI Fiery XF 4.0

Praha, 17. března 2009 – Firma EFI, Inc., přední výrobce programového vybavení pro digitální nátisk a produkční tisk, uvedla na trh16. března 2009 novou verzi produktů EFI Colorproof XF 4.0 a EFI Fiery XF 4.0.

Mezi největší novinky verze 4.0 patří:

• tzv. Dynamic Wedge (EFI, Inc. si požádala o jeho patentování) – originální kontrolní proužek se 16, 32 nebo 64 barevnými políčky, který se zvlášť vygeneruje pro každou úlohu po analýze v ní obsažených přímých a klíčových barev. Ty se dají nejen ověřit, ale také i optimalizovat!
  • XF 4.0 zahrnuje novou technologii Adobe PDF Print Engine 2.0, která umožňuje přímý tisk PDF bez nutnosti přepočtu do postscriptu a následně bitmap (tím je zpracování až o 40% rychlejší)
  • nový postscriptový interpretr CPSI 3018 (PDF 1.7)
  • nativní podpora Windows Vista
  • tzv. inteligentní relinearizace
  • nový algoritmus pro simulaci přímých barev (např. na tiskárně Canon iPF8000 lze při tisku po této úpravě dosáhnout z původní dE=16 až dE=1 při tisku přímé barvy PANTONE Reflex Blue)
  • na vybraných tiskárnách (např. Epson Stylus Pro x900) lze automaticky zkalibrovat médium, vytisknout a zároveň provést ověření digitálního nátisku včetně tisku cerfikačního štítku
  • tisk dvou kalibračních proužků včetně volby jejich umístění a mnoho dalších užitečných funkcí především v oblasti produkčního tisku (nové možnosti skládání, panelování atd.).

O dalších novinkách verze 4.0 se lze dočíst také na produktových stránkách http://efi.cz

Quentin spol. s r.o. je distributorem firmy EFI, Inc. pro Českou a Slovenskou republiku.

Produkt foto

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe, Smith Micro, Apple, Berthold, EFI, Canto Software, Canon, EMC / Dantz Development, Eizo, Epson, Formac, Griffin Technology, Helios Software, Just Normlicht, Keyspan, Macally, XRite, Pantone, Quark, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Thursby Software, Umax, URW++, VMware, Wacom aj.

Dagmar Hodková, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, 169 00 Praha 6