Správa digitálního obsahu (DAM): budoucnost právě začíná STOP DIGITALNÍMU CHAOSU - Canto Cumulus 8 přichází!

Quentin, spol. s r.o., partner společnosti Canto pro Českou a Slovenskou republiku představuje novou verzi Canto Cumulus 8.

Cumulus je výjimečným systémem správy dat pro multimediální dokumenty. Je ideální pro archivaci, organizování a publikování digitálních souborů - ať to jsou obrázky, šablony, prezentace, video, audio nebo text. Cumulus nabízí výkonné vyhledávací funkce a přístup přes internet, čte metadata, lze jej přizpůsobovat a rozšiřovat pomocí doplňků. Stačí si jen vybrat jednu z produktových řad, která nejlíp odpovídá požadavkům uživatele.

Cumulus je tradiční a nejrozšířenější server/klient systém, plně profesionální řešení správy, katalogizace a publikování neomezeného počtu dokumentů. Od konkurence se liší především jednoznačným zaměřením na velké pracovní skupiny a rovněž zřejmě nejvšestrannější podporou práce s publikačními zdroji (PDF, dokumenty QuarkXPressu, InDesignu, Photoshopu, RAW formát aj.).

Co vlastně přináší Cumulus 8 nového?

Cumulus 8 přináší nový pohled na strávu digitálních dat. To, co vás zaujme na první pohled, jsou rozsáhlé možnosti statistik a reportů použití kolekcí dokumentů. S Cumulus 8 nyní víte: co zákazníci hledají, jakým způsobem to hledají, a konečně co s vašimi daty provedli (stažení, tisk, atd.). Marketingový ředitel Canto, Steffen Setzer, vysvětluje, že Canto přináší do hodnocení svých dat nástroj srovnatelný s „Google Analytics“.

Z dalších novinek vyjmenujme jen některé. Kromě prohloubení automatizace procesů práce s dokumenty, rozšířené podpory dalších formátů dokumentů, což je u Canto Cumulus standardem každé aktuální verze, nyní v Cumulus 8 najdete i integrovaný editor obrázků, aplikaci vodoznaků na archivované dokumenty v systému a v neposlední řadě propracované komentáře uživatelů k souborům (komentáře aktuálně vidíte v náhledech dokumentů).

Co jistě oceníte v současné době, je pak možnost automatické katalogizace mailových účtů. Snadná katalogizace dat jen díky zaslání mailem, například z vašeho mobilního telefonu, potěší každého pracovníka v terénu. Pořizujete fotky na stavbě, pracujete pro pojišťovnu? Pak tato nová funkce výrazně ulehčí vaši práci.

A navíc Cumulus 8 přináší dramatické zvýšení výkonu a rychlosti. Lze mluvit přímo o exponenciálním nárůstu výkonnosti. V testech práce s metadaty je Cumulus 8 až 200 krát rychlejší než předchozí verze, a to už opravdu stojí za povšimnutí.

Úplný seznam novinek a další informace naleznete:

www.quentin.cz/canto

www.canto.com

Novinky verze Canto Cumulus 8 v bodech:

• Katalogizace mailů včetně příloh u vybraných účtů
  • Tvorba automatických reportů a analytik záznamů
  • Automatizace kopírování/přesouvání/mazání
  • Integrovaný editor obrázků
  • Interní aplikace vodoznaků
  • Rozšířená podpora dokumentů HTML a RTF
  • Inovovaná tabulka metadat
  • Vylepšení spolupráce s pomocí uživatelských komentářů
  • A řada dalších ...

Práce s Canto Cumulus 8 je nyní:

• Pohodlnější - úplná kontrola pohybu souborů včetně statistik jejich využívání, vylepšené vyhledávání
  • Rychlejší - vícekanálový přístup ke katalogům a metadatům, ještě efektivnější komunikace na bázi server/klient
  • Snazší - vylepšené uživatelské rozhraní, propracované komentáře uživatelů k souborům

O společnosti Canto Cumulus

Canto Software AG, založena v roce 1990, je dnes vedoucím dodavatelem programového vybavení a služeb pro Digital Asset Management. Canto nabízí řešení a produkty na světové úrovni. Cílem Canto je od základu pochopit přání a potřeby zákazníků a nabídnout jim produkty a řešení, která lze jak okamžitě začít používat, tak je lze individuálně přizpůsobovat. Produktová řada Cumulus umožňuje správu a archivaci všech digitálních souborů (Assets - dat), které potřebujete pro publikování, komunikaci, produkční a ostatní pracovní procesy. Řada produktů Cumulus nabízí meziplatformní a internetové technologie, které splňují specifické požadavky středních a velkých společností.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe, Smith Micro, Apple, Berthold, EFI, Canto Software, Canon, EMC / Dantz Development, Eizo, Epson, Formac, Griffin Technology, Helios Software, Just Normlicht, Keyspan, Macally, XRite, Pantone, Quark, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Thursby Software, Umax, URW++, VMware, Wacom aj.

Dagmar Hodková, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, 169 00 Praha 6