Praha, 13. listopadu 2009

Společnost EFI, Inc. uvedla na trh novou verzi jednoduchého, ale velmi silného ripovacího nástroje EFI eXpress 4.1. Nyní se EFI eXpress 4.1 nabízí ve dvou variantách – levnější EFI eXpress 4.1 for Photo je určen pro fotografy a všechny zákazníky, kteří chtějí maximálně využít vlastností fotografické tiskárny, a EFI eXpress 4.1 for Proofing, který je určen jak pro fotografy, tak i pro kreativní profesionály, grafiky, malá reklamní a grafická studia nebo všem pracovníkům předtiskové přípravy.

Retail BoxMezi nejnovější vlastnosti EFI eXpress (pro obě verze Proofing i Photo) patří: nový RGB contone ovladač umožňující zcela nové výtisky v RGB barevném prostoru (u vybraných tiskáren Canon a Epson). Nový ovladač poskytuje také vynikající tisk černobílých fotografií, tisk kontaktů, řadu nových funkcí v nestingu, možnost barevných korekcí těsně před tiskem přímo v eXpressu, podporu EXIF a mnoho dalších. EFI eXpress obsahuje všechny vlastnosti předchozích verzí EFI Colorproof eXpress, EFI Designer Edition, jejichž je následovníkem. EFI eXpress samozřejmě také nabízí jednoduchý přechod na profesionálnější řešení EFI Colorproof XF.

Obsahem instalace jsou základní ICC profily médií od EFI a dále příslušného výrobce tiskárny. Nyní lze také využít zabudovaných linearizací od výrobců tiskáren (Canon, Epson) a využívat ICC profily médií třetích výrobců.

Quentin spol. s r.o. je distributorem firmy EFI, Inc. pro Českou a Slovenskou republiku.
Další informace naleznete na:

www.efi.cz

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe, Smith Micro, Apple, Berthold, EFI, Canto Software, Canon, EMC / Dantz Development, Eizo, Epson, Formac, Griffin Technology, Helios Software, Just Normlicht, Keyspan, Macally, XRite, Pantone, Quark, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Thursby Software, Umax, URW++, VMware, Wacom aj.

Dagmar Hodková, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, 169 00 Praha 6