Společnost Pantone LLC, a wholly owned subsidiary of X-Rite, Incorporated uvedla na trh novou generaci svých klasických vzorníků řady PANTONE Matching System.

Praha, 21. května 2010 – Společnost PANTONE LLC, a wholly owned subsidiary of X-Rite uvedla na trh novou generaci klasických vzorníků řady PANTONE Matching System s doplňujícím názvem Plus Series 2010.

Vzorníky přímých barev PANTONE Formula Guide Coated a Uncoated byly rozšířeny o dalších 224 nových barev, a rozšiřují tak stávající celkový počet na 1341. S tím souvisí i navazující nové produkty, jako jsou trhací vzorníky přímých barev Solid Color Chips, srovnávací vzorník PANTONE Color Bridge Guide (srovnání přímé barvy s jejím nejbližším CMYKovým ekvivalentem), který je nyní nově v obou variantách Coated a Uncoated (vytištěny na natíraném a nenatíraném papíře) a v jednotném systému pro celý svět (dříve Euro a SWOP).

Další novinkou je doplnění řady stávajících metalických vzorníků PANTONE Metallic Guide Coated (budou i nadále na trhu) a řady trhacích vzorníků PANTONE Metallic Chips Coated o nové vzorníky PANTONE Premium Metallics Coated a trhací vzorníky Premium Metallics Chips. Oba nové vzorníky přináší 300 nových barev. V neposlední řadě jsou stávající vzorníky pastelových barev nahrazeny novými PANTONE Pastels & Neons Coated / Uncoated, kde pastelové barvy zůstávají beze změny, nicméně jsou doplněny o 56 nových zářivých neonových barev. Tyto vzorníky jsou dostupné samozřejmě také jako trhací. Ke všem novým vzorníkům je k dispozici ke stažení PANTONE Color Manager Software umožňující aktualizaci přímých barev v aplikacích Adobe, Quark či Corel.

Více informací lze nalézt na www.quentin.cz/pantone/.

Quentin spol. s r.o. je oficiálním distributorem firmy PANTONE LLC pro Českou republiku.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe, Smith Micro, Apple, Berthold, EFI, Canto Software, Canon, EMC / Dantz Development, Eizo, Epson, Formac, Griffin Technology, Helios Software, Just Normlicht, Keyspan, Macally, XRite, Pantone, Quark, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Thursby Software, Umax, URW++, VMware, Wacom aj.

Dagmar Hodková, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, 169 00 Praha 6