EFI, Inc. uvedla na trh novou verzi EFI Colorproof / Fiery XF 4.5.

Praha, 3. prosince 2010 – EFI, Inc. uvedla na trh novou verzi softwarového RIPu EFI Colorproof / Fiery XF 4.5.

Mezi nové funkce patří například:

• nový modul EFI Cut Marks Option - speciální modul pro tisk ořezových značek pro řezací plotry iCut, FOTOBA, Grommet Marks a Zünd Cut Center
  • tzv. Job Merge – spojování dvou PDF do sebe (včetně podpory vícestránkového dokumentu) – tato funkce má velké využití v produkčním a personalizovaném tisku
  • mnoho nových funkcí v Color Verifieru – například vypínání a zapínání jednotlivých charakteristik norem, podpora nových norem včetně ISO 12647-8
  • specifická optimalizace přímých barev včetně jejich odstínů
  • nově umožňuje Dynamic Wedge pracovat nejen ve CMYKu, ale také v Lab, RGB, Gray, v 6 a 7 kanálových prostorech
  • Dynamic Rendering Intent – pomocí Dynamic wedge automaticky XF zvolí optimální převod barev mimo gamut (tzv. rendering intent) do tiskového prostoru
  • podpora nových barev PANTONE PLUS Series 2010
  • nativní podpora Windows 64-Bit OS

Více informací lze nalézt na www.efi.cz.

Quentin spol. s r.o. je oficiálním distributorem firmy EFI, Inc. pro Českou a Slovenskou republiku.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe, Smith Micro, Apple, Berthold, EFI, Canto Software, Canon, EMC / Dantz Development, Eizo, Epson, Formac, Griffin Technology, Helios Software, Just Normlicht, Keyspan, Macally, XRite, Pantone, Quark, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Thursby Software, Umax, URW++, VMware, Wacom aj.

Dagmar Hodková, Quentin, spol. s r. o., Bělohorská 45, 169 00 Praha 6