Společnost EFI, Inc. uvedla na trh novou verzi jednoduchého, ale velmi silného ripovacího software EFI eXpress 4.5.

Praha, 16. ledna 2012 – Společnost EFI, Inc. uvedla po dvou letech na trh novou verzi jednoduchého, ale velmi silného ripovacího software EFI eXpress 4.5. Kromě stávajících dvou variant – for Photo a for Proofing, je k dispozici i nová – Advanced, která v sobě zahrnuje funkce pro certifikaci a verifikaci digitálního nátisku.

EFI eXpress 4.5 Mac/WinVerze EFI eXpress 4.5 for Photo je určena především pro fotografy či poloprofesionální fotografy (tam, kde se tisknou barevně věrné soubory ve formátu TIFF a JPG). EFI eXpress 4.5 for Proofing je vhodný tam, kde je vyžadován barevně věrný výstup – tedy v oblasti předtiskové přípravy, produkčního tisku či malonákladového tisku (užít jej mohou profesionální fotografové, kreativci, grafici, malá reklamní a grafická studia, reprostudia, studia pro tisk na zakázku). Verze EFI eXpress 4.5 Advanced zahrnuje všechny funkce verze for Proofing, navíc je vybavena modulem pro certifikaci a verifikaci digitálního nátisku. Spolupracuje tedy se spektrofotometry (ověření kalibračního proužku) a tiskárnou štítků.

Mezi nejnovější vlastnosti EFI eXpress 4.5 patří:
• modul pro certifikaci a verifikaci tiskové úlohy
• barevná optimalizace pro konkrétní úlohu (pouze ve verzi Advanced)
• nový Adobe PDF Print Engine 2.5 - extrémně urychluje zpracování a tisk PDF souborů – funkce je dostupná pro verzi Proofing a Advanced
• rozšíření podpory knihoven přímých barev PANTONE Plus Series a Fashion & Home (Proofing a Advanced)
• funkce dynamic rendering intent - speciální technologie firmy EFI pro optimální barevný převod konkrétní tiskové úlohy
• podpora nových tiskáren a řada dalších funkcí.
Quentin spol. s r.o. je oficiálním distributorem firmy EFI, Inc. pro Českou a Slovenskou republiku. Více informací na http://efi.cz.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Adobe,Allume Systems,Apple Computer, Berthold, Canto Software, Canon, Efi, Eizo, EMC Dantz, Epson, Formac, Griffin Technology, Hewlett-Packard, Helios Software, iiyama, Keyspan, Konica, Macally, Macromedia, Microtek, Miglia, Miramar, Nikon, NEC, Nova Development, Olympus, Pantone, Quark, Ricoh, Sonnet Technologies, Střešovická Písmolijna, Symantec, Umax, URW,Wacom, Xanté, XRite aj.

hodkova@quentin.cz

Tiskové informace

Pokud máte zájem být informován o všech nových tiskových zprávách vydaných společností Quentin, napište.

V případě že potřebujete bližší informace o některém z produktů, které distribuujeme, fotografii či produkt na testování, neváhejte a ozvěte se.