PANTONE uvádí po dvou letech na trh nové verze vzorníků

Praha, 11. března 2014 – PANTONE uvádí po dvou letech na trh nové verze vzorníků

V roce 2010 PANTONE vydala novou knihovnu barev s označením PANTONE Plus Series, která zahrnovala jak stávající barvy systému PMS (Pantone Matching System), tak barvy nové. Těch tehdy přibylo 224. V roce 2012 přišla nová šarže, která byla doplněna o dalších 336 nových barev. 11. března 2014 uvádí PANTONE nové barevné vzorníky, do kterých bylo přidáno dalších 84 barev. Tím byla završena konsolidace vzorníků PANTONE Goe do stávajícího systému PMS. Za posledních 5 let přibylo do uvedené knihovny celkem 644 barev!

Historie knihoven PANTONE Plus Series:
2010: přidáno 224 barev s označením PANTONE 7548 - 7771
2012: přidáno 336 barev s označením PANTONE 2001 - 2336
2014: přidáno 84 barev s označením PANTONE 2337 - 2420

Celá knihovna nyní obsahuje celkem 1761 barev
, které jsou seřazeny chromaticky (každý vzorník má na konci uveden přehledný rejstřík). Nové barvy jsou zahrnuty jak v klasických vzornících PANTONE Formula Guide, tak i ve srovnávacích PANTONE Color Bridge (jak ve formě vějířů, tak i trhacích vzorníků). Každý nový vzorník obsahuje sériové číslo. Po registraci na stránkách pantone.com má zákazník k dispozici zdarma software PANTONE Color Manager, pomocí něhož si může aktualizovat všechny grafické aplikace (InDesign, Photoshop, Quark atd.), a využívat tak zcela nové knihovny PANTONE. Vzorník dále obsahuje tzv. Lighting Indicator, který ihned odhalí, zda se díváme na barvy pod správným osvětlením, a ColorChecker Primer, což je základní barevná paletka pro fotografy, která pomáhá dosahovat vyšší barevné přesnosti fotografií.

Barvou roku 2014 je podle PANTONE barva: PANTONE Radiant Orchid 18-3224, která má v PMS nejbližší ekvivalent v PANTONE 2352.

Prodej vzorníků knihovny PANTONE Goe byl ukončen.

Quentin, spol. s r.o. je oficiálním distributorem PANTONE LLC. pro Českou republiku.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Apple, Adobe, Berthold, EFI, Canon, Eizo, Epson, Corel, Griffin Technology, HP, Helios Software, Just Normlicht, Keyspan, Macally, Microsoft, Tecco, XRite, Pantone, Quark, Střešovická Písmolijna, Sonnet Technologies, Eset, URW++, Wacom, Alwan, Parallels, Elgato, OKI aj.

hodkova@quentin.cz

Tiskové informace

Pokud máte zájem být informován o všech nových tiskových zprávách vydaných společností Quentin, napište.

V případě že potřebujete bližší informace o některém z produktů, které distribuujeme, fotografii či produkt na testování, neváhejte a ozvěte se.