Quentin spol. s r.o. se stal novým distributorem společnosti ILFORD pro ČR a SR.

Praha, 6. října 2014 – Quentin, spol. s r.o. se stal dne 1.9.2014 novým distributorem firmy ILFORD Imaging Europe GmbH.

Tohle je zamotaná historie. ILFORD, jeden z celosvětově nejznámějších výrobců fotografických materiálů, který už víc než 135 let patří k průkopníkům oboru, si během posledních dvou let prošel složitými změnami. Změny, na jejichž konci bylo všechno jinak, začaly v roce 2013, kdy švýcarská společnost ILFORD nejdříve v únoru získala značku CMA Graphix and Colorportal a posléze v dubnu i jednoho ze svých významných konkurentů německého producenta tiskových a fotografických materiálů - společnost TECCO. Hned vzápětí se objevila zpráva, která rozesmutnila spoustu fotografů po celém světě, že značka ILFORD končí.

Ale nic takového se nestalo. Svého ceněného dodavatele v potížích převzal distributor pro Japonsko, společnost Chugai Photo Chemicals Co. Ltd ve spolupráci s distributorem pro Austrálii a Nový Zéland, společností C.R. Kennedy & Company Pty Ltd. Tyto trhy byly pro značku ILFORD vždy velmi významné a právě široká stávající klientela dvou předních světových distributorů značky ILFORD je nejlepší zárukou zachování kvality a vlastností materiálů ILFORD. I přes velké změny a otřesy se tak v portofliu nabízených materiálů nic nezmění, důraz bude kladen na kompletní zachování aktuální nabídky.

Přesto, z důvodů ozdravění společnosti, museli noví vlastníci provést změny vedoucí k obnovení dlouhodobé životaschopnosti klasika oboru. Logickým krokem tak bylo spojení určitých činností značek ILFORD a TECCO, ačkoli obě značky i nadále nabízejí svou vlastní unikátní kolekci papírů a i nadále si vlastně budou na trhu konkurovat.

Společnost Quentin, spol. s r.o. je dlouholetým a spolehlivým partnerem společnosti TECCO pro český a slovenský trh. Proto byl Quentin osloven s nabídkou zařadit do svého portfolia nově materiály značky ILFORD. A proto dnes můžeme s hrdostí oznámit, že jsme od září 2014 novým distributorem materiálů ILFORD pro ČR a SR.

V naší nabídce materiálů značky ILFORD najdete řady OMNIJET a GALERIE Prestige určené pro produkční a umělecký profesionální tisk na inkoustových tiskárnách a plotrech. Nechybí ani nejprodávanější fotopapíry Gold Fibre Silk, stejně jako další oblíbená a oceňovaná média Gold Mono Silk, Smooth Pearl nebo Smooth Gloss.

Produktový manažer ing. Petr Pazderský k tomu říká: “Je nám velkou ctí rozšířit portfolio nabízených fotopapírů o světovou značku ILFORD, která zákazníkům umožní větší výběr materiálů v oblasti produkčních i fineart tisků, a to v té nejvyšší kvalitě."

Úplně na závěr bychom rádi v rámci nového partnerství vyhlásili pro všechny fotografy a příznivce značky ILFORD cenovou promo akci, platnou do konce roku 2014. Každý zákazník získá při nákupu materiálů ILFORD od společnosti Quentin a jejích partnerů dodatečnou slevu 10 %! Skladem již máme celou paletu materiálů ILFORD z nových dodávek. Pro zákazníky jsou připraveny i vzorky jednotlivých druhů fotopapírů zdarma.

Firma Quentin je distributorem technického i programového vybavení pro širokou oblast DTP, grafiky, předtiskové přípravy a digitální fotografie. Je například dodavatelem produktů společností Apple, Adobe, Berthold, EFI, Canon, Eizo, Epson, Corel, Griffin Technology, HP, Just Normlicht, Microsoft, Tecco, X-Rite, Pantone, Quark, Lasersoft, Střešovická Písmolijna, Sonnet Technologies, URW++, VMware, Wacom, Alwan, Parallels, Elgato, OKI aj.

hodkova@quentin.cz

Tiskové informace

Pokud máte zájem být informován o všech nových tiskových zprávách vydaných společností Quentin, napište.

V případě že potřebujete bližší informace o některém z produktů, které distribuujeme, fotografii či produkt na testování, neváhejte a ozvěte se.